Ne feledje ezeket a tippeket, amikor online vásárol

Ne feledje ezeket a tippeket, amikor online vásárol

 

Retteg az ünnepek alatt a vásárlástól, mert más bosszús vásárlókkal kell foglalkoznia? Ha igen, akkor van egy megoldás, az online vásárlás. Ha online vásárol, nem kell másokkal foglalkoznia, mert a saját számítógépén keresztül vásárolhat. Mielőtt azonban belevágna, tisztában kell lennie az online vásárlással kapcsolatos tanácsokkal.

Az online vásárlás biztonságának egyik nagyszerű módja, ha nem kattint az e-mailjébe küldött webcímekre. Ha egy cégtől vár e-mailt, menjen a tényleges weboldalra, és ne kattintson semmilyen linkre. A legális vállalkozások nem küldenek olyan e-maileket, amelyekben személyes adatokat vagy számlainformációkat kérnek.

Az online vásárlás során elengedhetetlen a frissített vírusirtó program. A továbbított, pénzügyileg érzékeny információk miatt az online vásárlás a lehető legjobb biztonsági intézkedéseket igényli. Lehet, hogy csak azért vannak ott, hogy rosszindulatú szoftvereket adjanak át. Nem számít, milyen hírneve van az online áruháznak, győződjön meg róla, hogy védve van, mielőtt vásárlásra gondol.

Ha egy cégnek van hírlevele, iratkozzon fel. Gyakran előfordul, hogy a cégek a levelezőlistájukon szereplők számára ízelítőket, különleges ajánlatokat és kuponkódokat adnak. Legyen azonban óvatos. Ne akarjon minden cég hírlevelére feliratkozni, különben hamarosan végtelen mennyiségű e-mail alá temetkezik. Csak akkor iratkozzon fel egy cég hírlevelére, ha valóban tetszenek a termékeik, és ha hasznát venné a kuponkódnak.

Bár unalmasnak tűnhet, győződjön meg róla, hogy elolvasta a szerződést és a feltételeket, mielőtt vásárol egy weboldalon. Ezek a dokumentumok értékes információkat tartalmaznak arról, hogy mit tehet és mit nem, ha problémája van a megvásárolt termékkel. Olvassa el őket alaposan, hogy ne érje kellemetlen meglepetés, amikor megpróbálja visszaküldeni a termékeket.

Legyen óvatos, hogy mely oldalakat pártfogolja. Nehéz eldönteni, hogy melyek azok, amelyek tisztességesek, és melyek nem, de van néhány támpont. Ha a címnek nincs értelme, vagy a design nem tűnik megfelelőnek, menjen egy másik oldalra. Ezenkívül, ha egy csomó felugró ablak jelenik meg, zárja be őket, és lépjen tovább.

Ha terméket rendel egy webáruházból, győződjön meg róla, hogy az oldal URL címe HTTP helyett HTTPS-szel kezdődik. Ez annak a jele, hogy az oldal biztonságos, és aggodalom nélkül elküldheti a fizetési adatait. Ha nem veszi észre ezt a HTTPS-t, menjen egy másik áruházon keresztül.

Sok weboldalon lehetőség van arra, hogy megtekinthesse a konkurens weboldalak árait az azonos termékre vonatkozóan, ami hosszú távon pénzt takaríthat meg Önnek. Sok weboldal "áregyeztetést" végez egy azonos termékkel, ha meg tudja mutatni, hol kínálják azt alacsonyabb áron egy másik weboldalon. Ismerje meg, mely weboldalak kínálnak áregyeztetést, és használja ki ezt az előnyét, hogy a lehető legtöbbet megtakaríthassa.

Az online vásárlás csodálatos időmegtakarítást jelenthet, de győződjön meg róla, hogy megfelelő biztonsági óvintézkedéseket tesz a személyazonossági és hitelkártya-lopások megelőzése érdekében! Mindig kapcsolja be a számítógép vagy a telefon jelszavát, és soha ne rendeljen termékeket védtelen hálózaton keresztül. Az a néhány plusz másodperc, amit ez igénybe vesz, sok bajtól mentheti meg Önt!

Szeretné szemmel tartani az árcsökkenéseket, de nincs ideje folyamatosan ellenőrizni az oldalt? Próbálja ki az árkövetőt! Ezek a weboldalak figyelik a termékeket az Ön számára, és e-mailt vagy sms-t küldenek Önnek, ha a kívánt árat elérik. Ez különösen nagyszerű az ünnepi vásárlásoknál.

Szerencsére vásárláskor már nem kell hosszú sorokban várakozni. A digitális korszaknak köszönhetően az összes bevásárlást online, otthonában is lebonyolíthatja. Legyen okos, és használja ki a cikk tanácsait, hogy elkerülje a gyakori hibákat, és élvezze az online vásárlást.

 

1. https://tinyurl.com/5n9av78v
2. https://tinyurl.com/2h5d2h7m
3. https://tinyurl.com/3syapvyu
4. https://tinyurl.com/bdzfy5cd
5. https://tinyurl.com/ywwzdckw