Szakértői tanácsok a legjobb laptop megtalálásához az Ön pénztárcájához mérten

Szakértői tanácsok a legjobb laptop megtalálásához az Ön pénztárcájához mérten

 

A laptopok hosszú utat tettek meg az első bőrönd méretű, hordozható számítógép feltalálása óta. Ma már kaphatók olyan méretben, amely elég kicsi ahhoz, hogy elférjen egy táskában, vagy nagyobb, otthoni használatra alkalmasabb modellekben. A szükséges méret és típus attól függ, hogy mire és hol kívánja használni.

Egy doboz sűrített levegő a laptop számítógép legjobb barátja lehet. Meghosszabbíthatja laptopja élettartamát, ha legalább havonta egyszer kifújja a port és a törmeléket a számítógép ventilátorából és hűtőbordájából. Győződjön meg róla, hogy a megvásárolt sűrített levegő statikusan semleges.

Az egyik legjobb módja annak, hogy jó árat kapjon a kívánt laptopra, ha árösszehasonlítást végez. Ahogyan sok más megvásárolt dolog esetében is, könnyen felkereshet egy árösszehasonlító webhelyet, ahol több webhelyen is összehasonlíthatja a kívánt laptop árait. Megnézheti őket egymás mellett, hogy eldönthesse, mi a legjobb az Ön igényeinek és költségvetésének.

Ha laptopot vásárol, érdemes átgondolni, hogyan fogja használni, mielőtt összehasonlítja a különböző modelleket. Ha csak alapszintű szövegszerkesztést végez és ellenőrzi az e-mailjeit, akkor nem lesz szüksége olyan erős laptopra, mint annak, aki videojátékokkal kíván játszani.

Ha használt laptopot vásárol magánszemélytől, alaposan vizsgálja meg, mielőtt belemegy az üzletbe. Először a külsejét vizsgálja meg, és győződjön meg róla, hogy nem sérült. Kapcsolja be a számítógépet, és győződjön meg róla, hogy csatlakozik-e az internethez. Magáneladás esetén nincsenek garanciák, ezért először győződjön meg róla, hogy minden rendben van.

Az új laptop költségvetésének összeállításakor vegye figyelembe a tartozékok költségeit. Egy vezeték nélküli egér megkíméli az érintőpadot, és egy jó utazótáska is jó ötlet. Nézzen utána az interneten, hogy valószínűleg mennyit kell fizetnie mindegyikért, és adja hozzá a költségeket a költségvetéséhez.

Ha van már egy laptopja, és esetleg olyat szeretne, amit nem engedhet meg magának, mert túl sok a felár, gondolja át, hogy egy felújított modellt szerezzen be. Az árak gyakran elérhetőek, és a modellek a jó gyártásnak és a szilárd garanciának köszönhetően minimális kockázattal járnak. A legtöbbjük egyszerűen remekül működik, és hatalmas értéket nyújtanak a fantasztikus gépek.

Mielőtt bárkitől vásárolna, érdeklődjön a garanciákról, a garanciákról vagy a visszavételi szabályokról. Ha végül olyan számítógéphez jut, amely nem működik, ha az eladó nem veszi vissza vagy nem javítja meg! Előbb kérdezzen, majd vásároljon, hogy megvédje magát a későbbiekben.

Ha igazán gyors merevlemezt szeretne, amelyre az operációs rendszerét helyezheti, próbáljon meg egy kis méretű Sold State Drive-ot beszerezni. Ezek a meghajtók a leggyorsabbak a piacon, és néhány másodperc alatt betöltik a rendszert. A fájlok tárolásához válasszon olyan laptopot, amelybe egy lassabb, megfizethetőbb hagyományos merevlemezt is beépített.

Gondolkodjon el néhány különböző típusú laptopon, amikor vásárolni szeretne egyet. Vannak ultrabookok, táblagépek, notebookok, játékos laptopok és UMPC-k. Mindegyiknek más-más felhasználási módja van, és saját listája van az előnyeiről és hátrányairól. Vegye figyelembe az összes specifikációt, hogy mire van szüksége a laptopra, és hogy mekkora a költségvetése, amikor az egyes típusokat vizsgálja.

Meg kell kérdeznie magától, hogy a laptopot elsődleges számítástechnikai eszközként fogja-e használni. Sokan kisebb eszközökre cserélték le a PC-ket. Ha ezt szeretné megtenni, akkor valószínűleg nagyobb képernyőre, több RAM-ra, mint amennyivel egy olcsó laptop általában telepítve érkezik, és gyorsabb processzorra lesz szüksége.

Vannak olyan portok, amelyekről talán nem is tudja, hogy szüksége van rájuk, de gondoljon rájuk most. Szeretné például a laptopját a tévéhez csatlakoztatni, hogy videókat vagy fényképeket jelenítsen meg? Szüksége lesz egy HDMI-portra. Szeretne egy SD-kártyahelyet, hogy a fényképezőgépéről készült fényképeket a számítógépre tegye? Szüksége van Ethernet-portra az internetkapcsolathoz?

Győződjön meg róla, hogy a laptop rendelkezik vezeték nélküli internetkapcsolattal. Ez akkor jön igazán jól, ha a laptopjával utazik. Sok nyilvános és magánhelyen ingyenes wifit kínálnak, így hozzáférhet az internethez. Ehhez olyan laptopra lesz szüksége, amely vezeték nélküli internetkapcsolattal rendelkezik.

Gondoljon a processzor sebességére. Nem minden laptop egyforma. Mindegyikben van processzor, de ezek sebessége és száma eléggé eltérő lehet. Lehet, hogy kezdetben nem is fog különbséget észrevenni közöttük. Ha azonban intenzív munkát vagy játékot végez, akkor érdemes a gyorsabb feldolgozási sebességet keresnie.

Ha biztonságban szeretné tudni fájljait, amikor a laptopjával utazik, adjon nekik jelszavas védelmet. A Microsoft Office és más szövegszerkesztő alkalmazások minden egyes verziójának saját protokollja van a fájlok jelszavas védelmének alkalmazására. Győződjön meg róla, hogy ezeket a jelszavakat máshol tartja, mint a laptop táskájában!

 

nokia 5.4, stabilo toll, vércukormérő, halogén izzó, ventilátor, mosogatószivacs, zacskó, pritt ragasztó

 

1. nokia 5.4

2. stabilo toll

3. vércukormérő

4. halogén izzó

5. ventilátor

6. mosogatószivacs

7. zacskó

8. pritt ragasztó

 

nokia 5.4, stabilo toll, vércukormérő, halogén izzó, ventilátor, mosogatószivacs, zacskó, pritt ragasztó