Tippek hogy fittek maradjunk!

Tippek hogy fittek maradjunk!

 

A fitnesz fontos. Fontos, hogy hogyan nézel ki és hogyan érzed magad. Fontos a tested teljes egészsége szempontjából. Sok mindent megtehetsz az optimális egészség elérése érdekében. Íme néhány tipp a formába kerüléshez és a formában maradáshoz.

A fitneszprogram megtervezésekor az erőre és az állóképességre összpontosíts, ne csak az izomtömegre. Az izomtömeg növelésétől nem leszel egészségesebb és nem leszel vonzóbb. A jobb fittség egy jól összeállított edzésprogramból ered, amely növeli a funkcionális erődet, rendszeresen emeli a pulzusszámodat és növeli a tüdőkapacitásodat.

Sétálj minden reggel vagy este egy meghatározott célponthoz. el a reggeli kávédért. Ezáltal megkapod a szükséges testmozgást, miközben elvégezheted a teendőid listáján szereplő feladatot vagy a napi rutinod egy részét.

A maratonra való edzés nem lehet könnyű feladat. Próbálj meg minden héten apró célokat kitűzni, amelyek végül elvezetnek ahhoz, hogy képes legyél lefutni vagy gyalogolni egy 5 km-es maratont. Egyesek számára a táv gyaloglása nem jelent nagy erőfeszítést, másoknak viszont olyan érzés lehet, mintha megmásznák a Mount Everestet. Tegyél kisebb sétákat vagy futásokat minden nap, és erőltesd meg magad, hogy minden héten egyre messzebbre és messzebbre juss.

A súlyemelés nem csak arról szól, hogy hány kilót tudsz felhúzni. Még csak nem is arról szól, hogy hány ismétlést tudsz elvégezni. Minden súlyzós edzés legfontosabb része, hogy az egyes ismétlések minőségére koncentrálj. Amikor felviszed a súlyt, tedd ezt lassan, ügyelve arra, hogy érezd, ahogy az izom összehúzódik, majd lassan és kontrolláltan hozd vissza. Ez biztosítja, hogy minden egyes ismétlésből a legtöbbet hozd ki.

Válaszd ki a megfelelő cipőt a fitneszprogramodhoz. A megfelelő cipő nagyban befolyásolhatja, hogy milyen messzire futsz, és mennyire vagy stabil súlyemelés közben. Győződj meg róla, hogy a nap későbbi szakaszában keresel cipőt.

A fittség nagymértékben támaszkodik a testmozgás formájában történő fizikai aktivitásra. Naponta egyszer legalább 30 percet kellene mozognod. Ha kezdetben nem tudsz mozogni, a fitnesz nagyban támaszkodik a fizikai aktivitásra, testmozgás formájában. Naponta egyszer legalább 30 percet kellene mozognod. Ha kezdetben nem tudsz 30 percig edzeni, próbáld meg 5 perccel kezdeni, majd lassan haladj felfelé minden nap 30 percig. Ha elérted a 30 napot, próbálj meg megerőltetőbb tevékenységet végezni, vagy hosszabb ideig tornázni.

A vádliizmok edzéséhez próbáld ki a sarokemelést. Mindössze annyit kell tenned, hogy felállsz, mint általában. Ezután emeld fel a testedet a lábujjaid hegyére. Ezután lassan ereszkedj vissza. Ismételd meg ezt tízszer három sorozatban. Ennek elvégzése hasonló a fekvőtámaszhoz, de a karok helyett a lábadnak.

A katonai fekvőtámasz jó módosítása a hagyományos fekvőtámasznak. Nagyobb ellenállást biztosítanak a karjaidnak és a mellkasodnak, és több eredményt adnak az erőnlét és a fittség terén. Ahhoz, hogy a normál fekvőtámaszról áttérj a katonai fekvőtámaszra, egyszerűen mozgasd befelé a karjaidat vállszélességből vállszélességnél kisebbre. Ezután végezz fekvőtámaszokat, mint a normál esetben.

Mivel ennyi lehetőség van arra, hogyan maradj fitt, nincs ok arra, hogy miért ne érhetnéd el azt az egészséges testet, amiről álmodtál. Akár beltéren, akár a szabadban, egyedül vagy másokkal együtt szeretsz edzeni, fontos, hogy megtaláld az életmódodnak megfelelő rutint. Próbálj ki néhányat ezek közül a javaslatok közül, és kezdd el az egészségesebb test felé vezető utat.