Weboldal készítés ingyen

Weboldal készítés ingyen

Első weboldalunk elkészítésekor nem akarunk sokat költeni rá, és jó lenne ingyenesen elkészíteni a weboldalt. Számos ingyenes weboldal készítési lehetőség van, ahol létrehozhatunk ingyenesen is honlapot. Az ingyenes weboldal készítők ingyenesen aldomainként jelenítik meg a weboldalt, és ajánlanak hozzá kész sablonokat, amelyekkel beállíthatod a honlapod megjelenését. Saját képekkel, saját logóval kiegészítve már személyes is lehet a weblap.

További lépés lehet, hogy saját "rendes" domain nevet szeretnénk a weboldalunknak. Ekkor már fizetős szolgáltatási csomagokra kell váltani, és az már szolgáltatótól függ, hogy mennyibe kerül az éves díja.

A célnak megfelelő weboldal

Azt kell tisztánzni először, hogy mit szeretnénk a weblapunkkal, mi a célunk vele.

Ha blogolni szeretnél, akkor a legjobb, ha egy ismert blog rendszert használunk, mint ami a Google blogrendszere.

Előnyők szerint listázva a blogrendszereket:

  • Blog.humelynek előnye, hogy jól megírt cikkekkel kikerülhetsz ai index.hu nyitó oldalára, és gyors a létrehozás
  • Blogger rendszerrel gyorsan elindulhatsz és publikálhatsz. Statisztikát is kapsz a bloghoz.Woordpress cms rendszerrel is gyorsan elindulhatsz, és nagy előnye, hogy sokkal szebb blogot tudsz csinálni, mint az előző kettővel. Viszont több munkával is jár. A biztonsági frissítésekre is oda kell figyelned.


Itt megadod az adataidat, majd a blogod címét, létrejön a blog alap beállításokkal. És már kezdheted is a blogolást, kezdheted az írást.

Ha weboldalt szeretnél létrehozni, akkor szintén jó a de mellette is jó választás, mert szép sablonokat tudsz kiválasztani a honlapodhoz.

Szép képek

Szép képekkel, jó szöveges tartalommal akár egész jó weboldalt tudunk létrehozni, de elég sok korlátozás van az ingyenes verzióban.

Saját domain nevet is csak előfizetéssel tudunk használni, és a keresőoptimalizáláshoz szükséges követő kódokat is akkor tudjuk csak megadni, hogy feizetős csomagot használunk. Ez egy kicsit bosszantó, de érthető a szolgáltató részéről. Végül is, miért adnának teljesen ingyen minden szükséges eszközt? Nekik is kell a bevétel.

És kérdés az, hogy milyen további lehetőségeket szeretnénk a weboldalra. Vagy ha nem szeretnénk, hogy a mi weboldalunk is olyan legyen mint sok más hasonló, akkor viszont egyedi tervezésre van szükség. Vagy olyan sablonra, amellyel egyedivé tudjuk tenni a weboldalt.

Ilyen szempontból az egyik legjobb választás a Wordpress cms rendszer saját webtárhelyen.

Ehhez lehet olyan ismert és profi fizetős sablonokat használni, amelyekkel testre lehet szabni a honlapot, és egyedi lesz. Persze ez már nem lesz ingyen. De a prémium sablonok sok lényeges beállítási lehetőséget adnak az ingyenes verziókkal szemben.

Ilyenek prémium wordpress sablonok  az Avada sablon, az Enfold sablonok.