Az autó kijavításához nem szükséges feltörni a bankot

Az autó kijavításához nem szükséges feltörni a bankot

Az autó leomlása a világ legmeghangosabb dolgai közé tartozik. A javítás ugyanolyan frusztráló lehet. Ha szüksége van valamilyen automatikus javításra, akkor ez a cikk tökéletes az Ön számára. Az alábbiakban felsoroljuk azokat a tippeket, amelyek mindent elmondanak az automatikus javításról.

Az alapvető gumiabroncs-váltó felszerelések mellett sürgősségi eseteknél tartsa autójának csomagtartójában a műanyag táskát, amely barkácsolási javítással van ellátva. Töltsön bele legalább egy liter motorolajat, sebességváltó folyadékot, kormányfolyadékot, fékfolyadékot és egy liter vizet. Adjon hozzá egy doboz átható olajpermetet, egy tekercs ragasztószalagot, zsineget, zsinórokat és alapvető eszközöket, hogy könnyebben kezelhesse az úton történő javításokat.

A javításokra nincs általános garancia. Győződjön meg arról, hogy tisztában van-e a garanciavállalással és írásban. A szavatosságnak lehetnek korlátai, például az önrész, a futásteljesítmény, az idő, a jótállási munkák elvégzésére felhatalmazott vállalkozások vagy a visszatérítéshez szükséges speciális lépések. Ismerje a jótállási jogait.

Tartson mindig egy alapjavító készletet a csomagtartóban. Egy egyszerű készlet, amely kulcsokból, jumperkábelekből, csavarokból és emelőkből áll, életmentő lehet, ha autója elromlik az úton. Ez lehetővé teszi, hogy apró javításokat végezzen a helyszínen, ezzel megtakarítva egy drága vontatót.

Forgassa autógumijait 6000 mérföldenként vagy minden más olajcserénél. A gumiabroncsok meghatározott ütemezés szerinti forgatása segít biztosítani az egyenletes kopást és így tovább. Autóját is könnyebb vezetni, mivel a kiegyensúlyozatlan gumiabroncsok oda vezethetnek, hogy az autó egyik vagy másik oldalra húzódik.

Figyeljen minden furcsa zajra, amelyet autója adhat. Ezek lehetnek durranó hangok, kopogások, sikítások vagy valami más. Ezek határozottan valamilyen probléma tünetei, amelyek automatikus javítást igényelnek. Nyilvántartást vezet, amikor meghallja őket, és jegyezze fel a vezetés típusát, amikor éppen történt. Ez segít az autóboltban a probléma megfelelő diagnosztizálásában.

Nem szabad azonnal javítóműhelyt vagy szerelőt választania, ha siettek. Ha autója azonnal javításra szorul, keressen egy barátot vagy családtagot, aki kölcsön tudja adni a járművét, vagy adhat túrákat, amíg nem talál megbízható garázst vagy márkakereskedést a jármű javításához.

Sok autószerviz azt fogja mondani, hogy cserélnie kell az üzemanyag-befecskendező szelepeket, ha nem. Így megszerezhet még egy kis pénzt tőled. A megfelelő idő cserére minden 35 000 mérföldes vezetés után megtörténik. Ha valaki azt mondja, hogy hamarabb el kell végezni, keressen mást, aki elvégzi az automatikus javításokat.

Amikor autójának elektromos rendszerén dolgozik, győződjön meg arról, hogy az akkumulátor ki van-e húzva. Ennek elmulasztása áramütést okozhat. Ha nem biztos abban, hogy a munkaterületen elektromos alkatrészek vannak-e vagy sem, akkor mentse el, és húzza ki az akkumulátort.

Ha az autó egy alkatrészét ki kell cserélni, szerezzen be egy OEM (Original Equipment Manufacturer) alkatrészt. Ha azt szeretné, hogy autója a lehető legmagasabb szinten járjon, fontos, hogy ne csak egy régi általános alkatrészt tegyen a járműbe. Míg az eredeti alkatrészek többe kerülnek, végül megéri.

Senki nem szeret foglalkozni autójának rendbetételével. Sokunk számára azonban szükséges gonoszság. Ügyeljen arra, hogy hajtsa végre a fenti cikkben elolvasott tippeket. Ezzel az autójavítás élményét a lehető legkönnyebbé teszi, és pillanatok alatt visszatér a vezetőülésbe.